I dagarna lanserade magasinen VICE Sverige tillsammans med VICE Danmark artikelserien Trippa tryggt, där man anammar en skademinimerande inställning i hopp om att göra drogbruk så säkert som möjligt.

Chefredaktör Caisa Ederyd förklarar:

”Polisens misstankar visar att det inte verkar spela någon roll hur olagliga droger är eller hur stigmatiserade dess brukare anses vara, vissa människor kommer alltid fortsätta att söka efter rus och trippar bortom öl, vin och sprit.

Så om vi nu struntar i att droger är olagliga och väljer att använda dem i alla fall, då är det viktigt att vi tar dem på ett så säkert sätt som möjligt – det är i alla fall så vi på VICE ser på saken. Det betyder inte att vi uppmanar människor att ta droger. Vi vill uppmärksamma problemet i stället för att blunda för det.”

Bildkälla: Dagens Media

Caisa Ederyd

Chefredaktör, VICE Sverige

I dagarna lanserade magasinen VICE Sverige tillsammans med VICE Danmark artikelserien Trippa tryggt, där man anammar en skademinimerande inställning i hopp om att göra drogbruk så säkert som möjligt.

Chefredaktör Caisa Ederyd förklarar: